Relaks

Živimo u vremenu u kome je stres nažalost, normalna pojava. Visok krvni pritisak, čir na želucu, menadžerska bolest, depresija… Sve to dovodi do mnogo ozbiljnijih bolesti. Ukoliko ste već oboleli od neke takve bolesti, strah se polako uvlači u kosti.

Ja spadam u ljude koji su veoma podložni stresu. Da bih se zaštitio od ovih burnih i prebrzih vremena u kojima nas zasipaju svakodnevno ogromnim količinama uznemirujućih informacija uveo sam sebi restrikcije u gledanju, slušanju i čitanju tekućih vesti. Svi javni mediji se međusobno bore da privuku našu pažnju pošto od te pažnje žive. Pri tom ne biraju sredstva: šokantne vesti, šokantne slike, šoka

ntni video zapisi… Ne smatram da sam bezosećajan ako za neku ružnu vest ne saznam čim ujutro otvorim oči. Sve što je bitno čujem čak i ako to ne želim.

Ako i vi spadate u one preosetljive, isprobajte ovu sličicu. 

Pogledajte je i zažmurite u sedećem položaju. Ruke stavite na naslone stolice ili na butine sa dlanovima prema dole. Noge nemojte ukrštati. Bitno je da ste udobno naslonjeni i da vas ništa ne steže. Skinite sat, narukvicu, ogrlicu, popustite opasač. Ako želite to isto možete i ležeći na leđima. Posle nekoliko minuta program relaksacije će se završiti.

Da je tako znaćete po tome što će vam se oči same otvoriti. Ponavljajte više puta dnevno.

Ukoliko ste religiozni, a vaša religijska ubeđenja ne ugrožavaju druge ljude, doživite ovu sličicu kroz molitvu. Doživećete nešto više od običnog.

Češće korišenje ove sličice uz molitvu i otvorenost prema njoj smanjivaće postepeno napetost i uklanjati strahove. Depresija, strah, bes, ostrašćenost su veliki protivnici zdravlja. Češće ćete se okretati  sebi. Krenućete s introspekcijom ili molitvom ili meditacijom, u zavisnosti od ličnog afiniteta. Tada će i samoiscelenje da se pokrene…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *